Anti-kraak werkruimte

Het voormalige gemeentehuis in 's-Gravenzande staat al sinds medio 2017 leeg in afwachting van herbestemming, maar wanneer het pand opnieuw in gebruik wordt genomen is nog niet bekend. Om het niet te laten verpauperen, heeft de gemeente ervoor gekozen om leegstandbeheerder Totalus een tijdelijke invulling eraan te geven door er diverse werkruimtes in te creëren. Zo kunnen ondernemers die bijvoorbeeld de keukentafel of zolderkamer ontgroeit zijn, de voormalige kantoren nieuw leven inblazen voor een laag maandtarief, en kunnen er leuke samenwerkingen ontstaan.

1 van de ondernemers in het pand is Ferdy Korpershoek: 'Ik ben online onderwijzer en maak in het dagelijks leven video's voor op YouTube waarin ik mensen leer hoe ze zelf een website kunnen maken. Ik maak nu een jaar gebruik van een werkruimte op basis van anti-kraak. Hiervoor heb ik een tijd thuis gewerkt. Ik ben op zoek gegaan naar een goede werkruimte, omdat ik thuis zo nu en dan de boel moest ombouwen om mijn video's te kunnen maken. Wanneer ik een kantoortje zou hebben, kon ik alles laten staan. Daarnaast is het financieel aantrekkelijk en ben ik productiever dan thuis.'

Ferdy maakt gebruik van een kleine werkruimte, ongeveer 8-10m2. Totaal zijn er ongeveer 12 ondernemers actief in het pand. Ferdy: 'Ik vind het bijzonder dat ik in zo'n groot pand zit en daar een prikkie per maand voor betaal. Ik geniet er van, elke dag dat ik er ben. Nadelen? Die zie ik niet echt, vooral alleen maar voordelen. Mocht ik op een dag de opzegging ontvangen, dan vind ik wel weer iets nieuws.'

'Hoe het contact met Totalus bevalt? Erg goed! Een week na de bezichtiging kon ik al in de ruimte trekken. Als ik vragen heb, neem ik contact met ze op. Het werkt prima zo',
aldus Ferdy.

Wil je weten hoe Ferdy zijn werkruimte heeft ingericht? Check dan zijn video op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=bjG7bqA6wyc

Wil je zien hoe Ferdy zijn werkruimte heeft ingericht? Kijk dan op https://www.youtube.com/watch?v=bjG7bqA6wyc

Deel via: