Documentaire WOS 'Kansloos' - Westlandse starters

Er is al langer sprake van krapte op de woningmarkt, maar de laatste jaren wordt het probleem steeds groter. Er zijn simpelweg te weinig betaalbare woningen en de vraag is groot. Met als resultaat: torenhoge vraagprijzen waar vervolgens doodleuk met duizenden euro’s tegelijk overheen wordt geboden. Ook de wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn lang en er is nauwelijks verloop. De gemeente is bezig met het realiseren van meer woningen, maar dit is geen makkelijke of snelle oplossing. Er is relatief weinig grond beschikbaar en juridische vraagstukken zorgen ervoor dat er veel tijd overheen gaat voordat er iets kan gebeuren.

Totalus maakt zich hard voor andere oplossingen. Onze anti-kraak of tijdelijke verhuur woningen kunnen een oplossing zijn, maar zijn niet voor iedereen geschikt.
Daarom zijn wij druk bezig met het realiseren van meer permanente woningen in leegstaande gebouwen.
Zo ook in het oude schoolgebouw aan de Madeweg in Monster. Op dit moment wordt hier gewerkt aan het project Jonkheyd. Met dit project worden 14 compleet zelfstandige studio’s gerealiseerd. Perfect voor de Westlandse starter die nergens anders terecht kan.
Helaas zijn deze 14 studio’s bij lange na niet genoeg om iedereen te helpen. Voor deze woonruimtes kwamen ruim 150 aanmeldingen binnen, dit betekent dat we helaas alsnog veel mensen teleur moeten stellen. Jongeren die ook hier achter het net vissen en nog altijd geen woning hebben.
En eerlijk is eerlijk, ook dit proces kost veel tijd. Er moet door meerdere partijen akkoord gegeven worden en er moet achter de schermen veel geregeld worden. Dit kán naar ons idee veel sneller.  We zijn op zoek naar meer panden, met bereidwillige eigenaren, om zo de Westlandse starter aan een woonruimte te helpen. We nemen voor deze eigenaren het werk graag uit handen. Het verbouwen van het pand, uitzetten van het project en uitvoeren van de verhuur nemen wij allemaal op ons.  Want dat de nood hoog is, is duidelijk. En dat we met de huidige projecten en woningen niet iedereen kunnen helpen ook.
Totalus blijft zich inzetten voor de starter op de woningmarkt en hopelijk kunnen we in de toekomst meer projecten als Jonkheyd gaan uitvoeren!

Bekijk de documentaire op: WOS.nl - WOS maakt documentaire over Westlandse starters.
Neem gerust contact op voor meer informatie over onze manier van werken!

Deel via: