14 geheel zelfstandige studio’s in het voormalige schoolgebouw aan de Madeweg

De Westlandse jeugd heeft de toekomst, alleen geen dak boven het hoofd. Hardwerkende jongeren komen maar moeilijk in aanmerking voor koopwoningen door de hoge huizenprijzen of diverse inkomensafhankelijke huurvormen.

Sociale huurwoningen kennen lange wachttijden en weinig doorstroming. De Westlandse jeugd ziet zich genoodzaakt buiten de regio te gaan wonen of tot in lengte van dagen in het ouderlijk huis te blijven.

'Prachtige appartementen voor starters'

14 geheel zelfstandige studio’s

Jonkheyd biedt een unieke woonervaring in Westland. In Monster, vlakbij de kust, realiseert Totalus in samenwerking met gemeente Westland 14 geheel zelfstandige studio’s in het voormalige schoolgebouw aan de Madeweg. Starters met een sociaal/maatschappelijke Westlandse binding krijgen hier de kans om zich in deze mooie regio te huisvesten. Door een leegstaand gebouw om te bouwen tot woonruimtes snijdt het mes aan 2 kanten.

Iedere unit, ter grootte van een klaslokaal, heeft een eigen keuken, douche en toilet. Het aanvragen van huurtoeslag is mogelijk. De maandelijkse huurprijs is vanaf € 423,- per maand, exclusief nutsvoorzieningen.

Verloop aanmeldingen

We hebben ontzettend veel aanmeldingen mogen ontvangen op ons onwijs leuke project! Momenteel hebben wij, 2 woningen die in dit project vrij gaan komen. Het gaat hier om een reguliere woning, hier kom je voor in aanmerking als je tussen de 23 en 29 jaar oud bent en natuurlijk aan de andere voorwaarden voldoet. 
De andere woning is een woning waarvoor je in aanmerking komt als je tussen de 18 en 23 bent. Natuurlijk moet je hierbij ook aan de andere voorwaarden voldoen. 

Bekijk hier het nieuwsitem op WOS van 1 juli 2020: https://wos.nl/nieuws/artikel/veel-animo-voor-flexwoningen-isw-madeweg

UPDATE 10-12-2020

Het is zo ver, de vergunning is erdoorheen voor project Jonkheyd!!

Wat houdt dit in? Voor nu nog niet heel veel. We kunnen de plannen verder uitbreiden, materialen bestellen, klussers inhuren en natuurlijk binnenkort een stapje verder in het selectieproces voor onze nieuwe enthousiaste huurders. Over eventuele uitnodigingen, oplevering etc. kunnen wij nu nog niks vertellen. We zijn druk bezig met alle ingezonden mails van alle gegadigden te beoordelen in samenwerking met de gemeente Westland. En, dit waren er heel veel! Iedere aanmelding heeft ondertussen een respons gekregen.

Zal onze volgende update hierover de startdatum zijn? Houd ons zeker in de gaten. 

 

 

UPDATE 18-08-2021

Na wat korte updates op onze Facebook pagina kunnen we ook eindelijk de website updaten. We zijn begonnen aan de verbouwing begin mei van dit jaar. Na veel beweging in de Madeweg kunnen we nu dan eindelijk zeggen, fase 1 is bijna klaar! 
Dit houd in dat de eerste gesprekken met gegadigden inmiddels achter de rug zijn en binnenkort de eerste studio's bewoond gaan worden. Ben jij nou niet gebeld voor een gesprek? Geen paniek! Voor fase 2 zijn er nog een aantal plekjes beschikbaar, zo zoeken we bijvoorbeeld nog een startend stel ( onder de 29, zonder kids) dat graag voor het eerst wil samenwonen. Of ben jij de persoon tussen de 18 en 21 die ook voor het eerst op zichzelf wil wonen maar nog niet aan de beurt is op de reguliere markt? 
Fase 2 zal eind dit jaar (2021) klaar zijn, er is dus nog wel wat tijd nodig, maar... misschien vier jij Kerst wel op je eigen plekje!